B2B videomarkedsføring i 2022

Er du nysgerrig på, hvilke trends og muligheder der er med video for din virksomhed i 2022? Se de 6 trends her.

Hvis ikke video allerede er en del af din virksomheds marketingmix i 2022, så skal det til at blive det. Videoer en effektiv måde at kommunikere og ramme sin ønskede målgruppe – og med budskaber de kan huske efter. vi vil i dette indlæg give dig indsigt i trends samt tips og tricks til, hvordan din virksomhed kan benytte sig af video i 2022.

1. Korte videoer

Det handler om at fange sin målgruppe. og det skal man kunne gøre hurtigt. Nye formater ændrer måden hvorpå din målgruppe observerer og interagerer med dine videoer. Det kommer både til udtryk ved stories og reels på diverse platforme. Det er derfor i 2022 vigtigere end nogensinde at du først og fremmest skaber indhold, der får din målgruppe til at stoppe med at scrolle og derudover lynhurtigt kommer frem til dit budskab. Videoer inden for 30 sekunder er nu de mest hyppige og effektive videoer.

2. Inkludér brugergeneret indhold (user-generated content)

Det kan være nok så effektivt at fortælle om sine gode produkter eller services selv, men en anbefaling fra en ven eller en anden, der har prøvet produktet tidligere, vil altid vægte højere hos dine potentielle kunder. Det er derfor et effektivt virkemiddel, specielt i B2B. Det kan være en video af en af dine kunder, der bruger produktet, en kundeudtalelse, et interview eller noget helt fjerde, hvor det ikke er din virksomhed, der specifikt fremstår som afsender. Det giver en helt anden indsigt i din virksomhed for dine potentielle kunder.

3. Engagerende, interaktiv og lærende videoer

Som forbruger ønsker man ikke at blive solgt produkter til sin markedsføring. I stedet ønsker man at blive uddannet, oplært og informeret om de mange fordele og anvendelsesmuligheder der er. Et fokus for din virksomhed i 2022 bør derfor være på ikke blot at lave reklamevideoer, hvor I fortæller om jeres produkt, prisen og hvor det kan købes. Jovist, dette indhold er effektivt at supplere med. Men det er vigtigt at understøtte dette indhold med der er engagerende, interaktivt eller lærende. Eksempler på dette kan være:

How-to videoer
Der på en effektiv og visuel overskuelig måde viser, hvordan dine potentielle kunder kan anvende dine produkter og services.

Behind the scenes videoer
Gå i skridt bag facaden hos jeres virksomhed. Det er med til at opbygge en relation til potentielle kunder. Vis hvem I er også “bag kameraet”

Disse typer indhold er ekstremt effektivt for B2B virksomheder, hvor kunderne kommer igennem en længere købsrejse inden købet.

4. Live

Et format, der nok ikke er så anvendt i mange B2B virksomheder er live streams/live videoer. I stedet har du måske selv overvejet/gjort brug af webinarer i jeres marketing indsats. Live streams er en ny måde at komme helt tæt på din målgruppe. Det fjerner en barriere og virker mere naturligt for din målgruppe. Live videoer bevarer faktisk din målgruppes opmærksomhed 3 gange længere og opnår 6 gange flere interaktioner.

5. Lydløse videoer

Et ny trend, der virkelig har vundet frem i 2021, og som blot vil stige i popularitet i 2022, er lydløse videoer. Forbrugere har en stigenede tendens til at se indhold komplet uden lyd, når de scroller igennem sociale medier og andre platforme. Det kan derfor være effektivt for din virksomhed helt at tænke på videoer uden lyd på. Det kræver nemlig også, at I tænker ud at boksen for at jeres indhold netop af appellerende nok til jeres målgruppe. Hvis ikke din virksomheds video kan ses ude lyd på, så bliver i i 2022 nødt til at genoverveje videoen helt.

Af denne grund skal alle videoer med lyd også have undertekster på som standard, altid.

6. Lodret, vandret, kvadrat? Det bedste format i 2022

En ting er sikker. Det er ikke længere optimalt at producere video udelukkende i vandret/horisontalt format. Forbrugere er i 2022 mobile first. Selv om din virksomhed kunder er andre virksomheder, så bliver de også inspireret og påvirket på andre tidspunkter end når de sidder ved deres arbejdscomputer. Det sker f.eks. også i pausen og i weekenden og det sker altså på mobilen, oftest.

En stigende tendens er, at videoer derfor skal være i lodret/vertikalt format. Det er mest effektivt, når dine potentiele kunder altså ser dine videoer fra deres mobile enheder. Det sikre, at det indhold får mest muligt skærmplads og dermed den bedste mulighed for at påvirke din potentielle målgruppe.

Vi anbefaler dog hos VisuTask udelukkende fra 2022 af, at producere videoer i kvadratisk format. Det er et kompromis mellem de to kendt formater, og sikrer altså at dit indhold får stor synlighed lige meget hvilke enheder din målgruppe benytter.

Har du spørgsmål eller ønsker hjælp til jeres B2B videomarkedsføring i 2022?

Tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål alle ugens dage!

Mathias fra VisuTask

Kontakt Mathias og få personlig hjælp!

Mobil: (+45) 50 55 87 53

Mail: mathias@visutask.dk