Den rette fotograf

Synes du, det er uoverskueligt at finde den rette fotograf? Vi hjælper dig med præcis den opgave i dette indlæg. Læs vores tips til at finde den rette fotograf her.

I takt med at digital og sociale medier er steget i popularitet, så er antallet af foto- og videografer også blot steget stødt. Det kan være svært at finde den rette fotograf. Ikke fordi, der ikke er mange dygtige fotografer derude. Det er næsten lige modsat. Der er så mange, at det kan være svært at finde den rette ud fra sine egne ønsker og behov.

1. Hvad er en god fotograf?

Basis for at finde den rette fotograf, er at vurdere hvad en god fotograf er. Dette vil være ekstremt individuelt alt efter, hvem du spørger. En god fotograf behøver nødvendigvis ikke have det dyrest udstyr, den helt vilde erfaring eller et stort antal kunder i ryggen. Dog er dette selvfølgelig en god indikator for det.

Du bør, før du søger en fotograf, finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, når du skal finde en fotograf. Hvis prisen skal være lav, så bør du måske også nedsætte dine forventninger til erfaring eller udstyr. 

2. Porteføljen/tidligere materiale

Det er alfa omega, at du ser noget din foto-/videograf tidligere har produceret/skudt for tidligere kunder. Det er den absolut bedste måde at finde ud af, om den fotograf du overvejer, også har den ønskede stil, har erfaring inden for netop det, du skal have produceret osv.

Få gerne 5-10 eksempler på enten lign. billeder/videoer fra din potentielle fotograf. På den måde er du sikker på, at personen ikke blot foregiver sig for at have bedre kompetencer end hvad reelt er tilfældet.

3. Referencer/ udtalelser fra tidligere kunder

Når du skal finde en fotograf, så bør du undersøge, hvad tidligere kunder siger om fotografen. Det kan være gennem ratings eller gennem kundeudtalelser. Du behøver ikke selv at tage kontakt til kunden, men blot det, at fotografen har andre end sig selv til at understøttet kvaliteten af sit arbejde, så bør du allerede der være i endnu mere trygge hænder.

4. Få basale informationer om fotografen

Langt størstedelen af alle fotografer er troværdige, men det er alligevel godt at være sikker. Få derfor de mest basale informationer på din fotograf, så du kan være sikker på, at fotografen er, hvem han/hun udgiver sig for at være. Det gør oplevelsen omkring at købe en ydelse af personen meget mere tryg for dig som kunde.


Det kunne f.eks. være informationer som: Navn, CVR-nr., lokation i landet ol.

5. Kompetencer

Hvis du har specielle ønsker til dine billeder/videoer, så bør du også stille krav til, at din kommende fotograf har kompetencer inden for dette område. Det kan være fra kurser, tidligere materiale, workshops eller lign,. hvor fotografen har arbejdet med netop det, du søger.

6. Pris

Som fotograf sælger man sig ikke på prisen, men i stedet på kvaliteten af sit arbejde. Du bør derfor som kunde ikke lade dig skræmme af prisen. Selvfølgelig skal du finde en fotograf, der passer ind i dit budget. Men… Det er samtidig vigtigt, at du ikke blot finder den billigste. Find en der har kompetencer/erfaring inden for dit ønskede område og vurdér derefter om det passer ind i dit budget. Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Specielt også inden for foto og video. Dermed ikke sagt, at man ikke kan købe en god video for under 10.000 – for jo, det kan man godt.

Vil du ikke gå glip af noget?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få leveret vores videoviden direkte i din indbakke!

.

55+ dygtige foto- & videografer

Hjulpet over 35 virksomheder

Mathias fra VisuTask

Har du spørgsmål eller ønsker hjælp til at finde den rette fotograf?

VisuTask er Danmarks førende platform inden for foto og video.

Vi har hjulpet mange virksomheder og privatpersoner med at få produceret højkvalitetsbilleder og -videoer.

Tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål alle ugens dage!