Fotograf

Hvad er en fotograf, hvad er prisen på en fotograf, og hvordan finder du en fotograf? Bliv klogere på det her på siden. 

Via vores platform kan du endvidere nemt og hurtigt finde og hyre foto- og videografer.

Hvad er en fotograf?

En fotograf tager billeder på et professionelt niveau. Det kan være til eget brug, som ansat i en virksomhed eller som selvstændig freelancer.

Arbejdet kan indebære alle former for billeder. Nogen fotografer specialiserer sig inden for professionelle portrætbilleder, packshots/produktbilleder, familiebilleder, naturbilleder eller blot stemningsbilleder af en virksomheds lokaler eller ligende.

Det er meget forskelligt hvad en fotograf kan klare. Men uanset om det er produktbilleder, portrætfotos eller brandbilleder til en virksomhed –  så kan du finde og hyre en hos VisuTask.

Arbejdet kan også være for private og bestå af f.eks. familiebilleder, billeder til bryllupper, konfirmationer eller barnedåb.

Søger fotograf?

Hvis du søger en fotograf til din virksomhed eller privat, så er du kommet til det rigtige sted. Idéen bag VisuTask kom, da vi en dag selv stod og søgte efter en fotograf. Og kort sagt, så ville vi gøre søgningen efter en foto- og videomand meget nemmere end den hidtil havde været. Det førte vores til platform, hvor man nemt kan finde, sammenligne og hyre fotografer og videografer. Søg efter en fotograf på platformen helt enkelt og gratis.

dygtig fotograf

Hvorfor hyre en freelance fotograf?

En freelance foto- og videograf er en perfekt måde at bringe et professionelt “touch” til dit projekt. Uanset om det drejer sig om content til sociale medier eller til en hjemmeside. En freelancer er ofte også mere omkostningseffektiv end et stort bureau, hvor prisen kan være en del højere – men hvor kvalitet ofte er på samme niveau som med en freelancer. Derudover er freelancere også fleksible, hvis du eksempelvis står mangler en akut.

Hvis du er i tvivl om hvilken freelancer, der passer til din stil, så kan du nemt se profilsider med eksempler på tidligere materiale taget af over 50 freelancere på vores platform hos VisuTask.

Derudover har vi samlet noget af alt det materiale, vores freelancere har produceret i annoncebiblioteket lige herunder. 

Find en fotograf

Der findes tusindvis af fotografer i Danmark, og det kan derfor være svært at finde den rette. Alle fotografer ønsker at få nye kunder, og derfor kan det være uoverskueligt at sammenligne og i sidste ende vælge den rigtige.

Man skal huske at overveje sine egne krav og ønsker til sin foto- og/eller videoopgave. En god måde at vurdere en fotograf på, er ud fra tidligere udarbejdet materiale, tidligere kunder, prisen på fotografen, lokationen og om man er et match ift. deres stilart.

Hos VisuTask har vi gjort det nemt at finde og hyre en til arbejdet. Som Danmarks førende platform inden for foto og video, har vi 25 fotografer, der dækker hele landet. Skal vi også hjælpe med, at opfylde jeres ønsker til billeder eller videoer? Få uforpligtende tilbud fra vores fotografer på blot 2 min.

Fotograf​

Typer af fotografer

Der finder mange typer af fotografer, der tager billeder af såvel produkter, personer, omgivelser og events. Kært barn har mange navne. Heriblandt kan nævnes freelance fotografer, professionelle fotografer reklamefotograf, filmmanderhvervsfotograf, madfotograf, portrætfotograf, modefotograf eller packshot fotograf.

Tilfælles er kreativiteten og målet om at tage skarpe billeder – og det er uanset, om det er til private eller virksomheder.

Billeder taget af vores dygtige fotografer

Et lille udpluk af de billeder vores dygtige fotomænd- og kvinder har produceret for vores kunder rundt omkring i hele landet

Efficy portrætbillede
EAB profil billede
Hjallerup Optik portrætbillede
De 4 Årstider front billede
Hjallerup Optik nærbillede
Produktbillede
De 4 Årstider butik billede

Hvad koster en fotograf?

Prisen for en fotograf kan være meget forskellig. Det afhænger af opgavens omfang og varighed, og om det er for private eller virksomheder – og selvfølgelig, hvilke ønsker man måtte have. Prisen for en fotograf kan variere alt lige fra 1.000 til 40.000 kr., og efter hvad du skal have lavet, og hvem du ønsker til at hjælpe dig. 

Vi har mange dygtige fotografer hos VisuTask. Vi er Danmarks førende platform inden for foto og video, og leverer billeder, videoer og reklamefilm i høj kvalitet, men samtidig også til meget konkurrencedygtige priser. 

Skal vi finde den rette fotograf til jer ud fra jeres ønsker og krav? Du kan selv indhente tilbud fra vores dygtige fotografer på vores fotoplatform lige nedenfor.

fotograf

Hvad kræves det at blive fotograf?

Det kræver i princippet ikke meget at blive fotograf, men der er mange forskellige typer af fotografer. Du skal blot have dit grej og dine kompetencer på plads.

Det giver sig selv, men udstyret er en vigtig del af arbejdet som fotograf. Find en kamera, et stativ, måske en drone og derudover en computer til at redigere billederne. Derudover kan du også komme ud for, at skulle bruge udstyr som lys og andre rekvisitter. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i vigtige teknikker som lys og komposition.

En vigtig del i arbejdet som fotograf er, at man ikke blot tager billeder. Hvis man skyder billeder for en virksomhed, så handler det om at kunne indkapsle budskaber og appellere til virksomhedens målgruppe igennem billederne. Det samme gør sig gældende for private, hvor man f.eks. skal indkapsle minder. Derfor er det vigtigt, at kunne indkapsle den rette stemning og udtryk i sit arbejde som fotograf. 

Hos VisuTask hjælper vi virksomheder og private med billeder og videoer. Vi er altid på udkig efter dygtige freelance fotografer, der kan varetage opgaver for vores kunder. 

Har du styr på ovenstående? Så tag kontakt og få muligheden for at blive fotograf og en del af VisuTask her.

Vi er specialister i visuelt indhold

Bliv fotograf

For at blive fotograf skal du have dit udstyr i orden. Erhverv dig et kamera og få styr på det tekniske såsom foto- og billedebehandling. Du behøver reelt ikke en uddannelse for at blive freelance fotograf. Prøv dig frem og kast dig ud i det.

FAQ

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål omkring fotografer her

En fotograf tager billeder på et professionelt niveau. Lige fra planlægningsfasen til det færdige produkt. Som fotograf arbejder du typisk som freelancer, hos bureauer, på tv- og filmselskaber eller måske, har man sin egen forretning . Som fotograf forstår man at bruge det tekniske udstyr, og du har styr på lys og lyd. 

Prisen på en fotograf kan være meget forskelligt. Som freelance fotograf fastlægger man selv prisen efter sine kompetencer og opgavens omfang. Og prisen går som regel kun til fotografen selv.  Hvis du derimod booker et bureau til at hjælpe dig, vil prisen som regel blive i en højere prisklasse. Dette skyldes, at der formentlig er flere omkostninger til f.eks. projektledere og andet. 

Det er svært at finde den rigtige til sin opgave – hvor skal man starte og hvilke kompetencer skal man besidde? Det er altid en god idé at spørge efter et portfolio som fotografen har. På denne måde kan man spore sig ind på, om fotografen har kompetencerne og stilen, man ønsker til billederne. Derudover kan det også være en god idé, at mødes inden produktionen bliver sat i gang, fordi det faktisk er ret vigtigt at være tryg ved hinanden. På denne måde er det også nemmere, at kunne tale om det ønskede færdige produkt. 

En professionel fotograf kan stort set hjælpe dig med med alle de opgaver, du ønsker. En dygtig fotograf kan hjælpe dig med at se muligheder og tænke kreative ideér. Og hvis der er noget fotografen ikke mener, der er muligt at udføre, kan fotografen helt sikkert komme med et bedre alternativ til dit ønske. 

VisuTask kan hjælpe dig med at finde en foto-eller videograf ud fra dine ønsker, behov og krav. Derudover kan du nemt finde en freelance foto/videograf gennem vores platform og oprette en opgave, du ønsker klaret. Herefter vil du modtage et tilbud eller flere fra vores tilknyttede freelancere, som gerne vil hjælpe dig med opgaven. Vores freelancere byder ind med en pris og hvilke kompetencer, de har. Herefter kan du skrive med de(n) freelancer(e), der ønsker at klare opgaven og forventningsafstemme, de ønsker, du har til opgaven. 

Nemmere bliver det ikke at få produceret skarpt indhold til dig eller din virksomhed.

Du opretter dig på vores platform øverst på siden, hvor der står “opret”. Herefter kan du oprette en opgave, udforske freelancere og søge efter pakkeløsninger. Vores tilknyttede freelancere vil hurtig og nemt tage kontakt til dig via chatfunktionen på platformen, hvis du lægger en opgave i udbud. I chatfunktionen kan man skrive om den pågældende opgave(r) og eventuelt stille spørgsmål til freelanceren. 

Når du har fundet den rette til din opgave, bliver opgaven lagt ud som et igangværende projekt, så du altid kan finde det. Når foto/videografen har produceret det ønskede materiale, bliver det frigivet til dig på platformen, hvorfra du både downloader og betaler det. Vi har altså samlet det hele ét sted, nemmere bliver det ikke! 

Videoviden i verdensklasse. Hver uge

.

25 dygtige foto- & videografer

Hjulpet over 35 virksomheder

Mathias fra VisuTask

Er du nysgerrig på, om vi kan hjælpe dig med at finde en fotograf?

VisuTask er Danmarks førende platform inden for foto og video.

Vi har hjulpet mange virksomheder og privatpersoner med at få produceret højkvalitetsbilleder og -videoer.

Find ud af, om vi også kan finde det rette match for dig, lige her.