Freelance fotograf

Hvad er en freelance fotograf og hvad er er smart ved en freelance fotograf? I dette indlæg giver vi dig forklaringen, helt simpelt.

I dette indlæg vil vi helt simpelt forklare, hvad en freelance fotograf er. Uanset om du skal bruge en fotograf, selv overvejer at blive en eller blot er nysgerrig på at vide, hvad det indebærer, så læs dette korte indlæg og få svaret.

Opgave til opgave - uden forpligtelser

Som freelance fotograf er du ikke ansat i en virksomheden, du laver opgaver for. Som freelance fotograf bliver du hyret ind baseret på en ønsket opgave eller et projekt. Dvs. man indgår en konkret aftale med en konktrakt. Det kan være på timebasis og opgavebasis. En opgave kan vare alt fra 1 time til flere uger og måneder. Det kommer helt an på, hvilken aftale man indgår med virksomheden.

Man er dog ikke forpligtet til virksomheden udover den indgåede kontrakt. Man er derfor som freelance fotograf selvstændig under eget CVR-nummer.

En pålidelig - men fleksibel form for arbejdskraft

Når man hyrer en freelance fotograf, så er man sikker på at få en solid og pålidelig arbejdskraft, men med den fleksibilitet som en freelancer bringer. En freelance fotograf er som oftest mulig at hyre til både mindre og længerevarende projekter.

Vores kunder ser freelance foto- og videografer som et solidt alternativ til at hyre en foto- eller videograf inhouse. Det kan enten være fordi, de ikke har ressourcerne eller ønsker at bruge ressourcerne til at ansætte en foto-/videografgraf fuldtid. Det kan også være fordi, man ønsker at bevare et specialiseret fokus i sin virksomhed og derfor hyre freelancere ind med spidskompetencer. For eksempel inden for videoproduktion.

Hos VisuTask har vi på vores platform samlet nogle af de dygtigste freelance foto- og videografer i Danmark, og dermed gjort det nemt for dig at finde, sammenligne og hyre freelance fotografer. Tjek det ud lige her:

Hvordan bliver man freelance fotograf? Og er det ikke svært at få kunder?

Det er meget nemt at blive freelance fotograf. Man skal egentligt blot selv have udstyret til at skyde og redigere billederne og videoerne, men derudover er indgangsbarriererne for nye freelance fotografer næsten ikke til stede. 

Af den grund er der også ekstremt mange om buddet, når virksomheder efterspørger hjælp til at få løst en visuel opgave. Uanset, om det er billeder eller videoer. Det kan derfor være ekstremt svært at markedsføre og sælge sig selv for professionelle virksomheder, der måske bliver kontaktet ugentligt af fotografer. Det er derfor svært at blive en succesfuld freelancefotograf. 

Det hjælper vi med hos VisuTask. Vi klarer alt salg og marketing for freelance foto- og videografer. Det gør vi ved at forbinde virksomheder med foto- og videografer gennem vores platform.

Skabe og forme sin egen karriere

Man har mulighed for selv at skabe sin karriere. Ønsker du eksempelvis at blive professionel fotograf med egen “rigtig” virksomhed? Så kan det være en klog idé at starte ud som freelance fotograf. Og stille og roligt i takt med, at du forhåbenligt får flere kunder, så får du opbygget et navn og kendskab omkring dig selv og dine kompetencer, der kan være startskuddet til, at du kan leve af at være selvstændig freelance fotograf i fremtiden.

FAQ

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om fotografer

En freelance fotograf producerer billeder. Lige fra planlægningsfasen til det færdige produkt. Som fotograf arbejder du typisk som freelancer eller på tv- og filmselskaber. Som fotograf forstår du at bruge det tekniske udstyr, og du har styr på lys og andre rekvisitter. Du kan nemt og hurtigt booke en fotograf i Svendborg hos VisuTask. 

Prisen på en freelance fotograf kan være meget forskelligt. Som freelance fotograf fastlægger man selv prisen efter sine kompetencer og opgavens omfang. Og prisen går som regel kun til fotografen selv.  Hvis du derimod booker et bureau til at hjælpe dig, vil prisen som regel blive en højere prisklasse. Dette skyldes, at der formentlig er flere omkostninger til f.eks. projektledere og andet. 

Det er svært at finde den rigtige til sin opgave – hvor skal man starte og hvilke kompetencer skal man besidde? Det er altid en god idé at spørge efter et portfolio som freelance fotografen har. På denne måde kan man spore sig ind på, om videografen har kompetencerne og stilen man ønsker i sine billeder. Derudover kan det også være en god idé at mødes inden produktionen bliver sat i gang, fordi det faktisk er ret vigtigt at være tryg ved hinanden. På denne måde er det også nemmere, at kunne tale om det ønskede færdige produkt. 

En professionel fotograf kan stort set hjælpe dig med med alle de opgaver, du ønsker. En dygtig fotograf kan hjælpe dig med at se muligheder og tænke kreative ideér. Og hvis der er noget fotografen ikke mener, der er muligt at udføre, kan fotografen helt sikkert komme med et alternativ til dit ønske. 

VisuTask kan hjælpe dig med at finde en freelance fotograf ud fra dine ønsker, behov og krav. Derudover kan du nemt finde en fotograf gennem vores platform og oprette en opgave, du ønsker klaret. Herefter vil du modtage et tilbud eller flere fra vores tilknyttede freelancere, som gerne vil hjælpe dig med opgaven. Vores freelancere byder ind med en pris og hvilke kompetencer, de har. Herefter kan du skrive med de(n) freelancer(e), der ønsker at klare opgaven og forventningsafstemme, de ønsker, du har til opgaven. 

Nemmere bliver det ikke at få produceret skarpt indhold til dig eller din virksomhed.

Du opretter dig på vores platform øverst på siden, hvor der står “opret”. Herefter kan du få tilbud, finde en freelancer og/eller udforske pakkeløsninger. Vores tilknyttede freelancere vil hurtig og nemt tage kontakt til dig via chatfunktionen på platformen. I chatfunktionen kan man skrive om den pågældende opgave(r) og eventuelt stille spørgsmål til freelanceren. 

Når du har fundet den rette og accepteret et tilbud, bliver der dannet et igangværende projekt, så du altid kan finde det. Når fotografen har produceret det ønskede materiale, bliver det frigivet til dig på platformen, hvorfra du både downloader og betaler det. Vi har altså samlet det hele ét sted, nemmere bliver det ikke! 

Videoviden i verdensklasse. Hver uge

.

55+ dygtige foto- & videografer

Hjulpet over 35 virksomheder

Mathias fra VisuTask

Ønsker du at finde eller blive freelance fotograf?

VisuTask er Danmarks førende platform inden for foto og video.

Vi har hjulpet mange virksomheder og privatpersoner med at få produceret højkvalitets billeder og videoer.

Find ud af, om vi også kan finde det rette match for dig, lige her.