Freelance fotograf

Om du overvejer at blive en, hyre en eller blot vide hvad en freelancefotograf er, så er du kommet til det rette sted! I dette indlæg giver vi dig forklaringen, helt simpelt.

I dette indlæg vil vi helt simpelt forklare, hvad en freelancefotograf er. Om du enten skal bruge en fotograf, selv overvejer at blive en eller blot er nysgerrig på at vide, hvad det indebærer, så læs dette korte indlæg og få svaret.

Opgave til opgave uden forpligtelser

Som freelance fotograf er du ikke ansat i en virksomheden, du laver opgaver for. Som freelance fotograf bliver du hyret ind baseret på en ønsket opgave eller et projekt. Dvs. man indgår en konkret aftale med en konktrakt. Det kan være på timebasis og opgavebasis. En opgave kan vare alt fra 1 time til flere uger og måneder. Det kommer an på, hvilken aftale med indgår med virksomheden.

Man er dog ikke forpligtet til virksomheden udover den indgåede kontrakt. Man er derfor som freelance fotograf selvstændig under eget CVR-nummer.

En pålidelig men fleksibel form for arbejdskraft

Når man hyrer en freelance fotograf, så er man sikker på at få en solid og pålidelig arbejdskraft, men med den fleksibilitet som en freelancer bringer. En freelance fotomand er mulig at hyre ind til både mindre og længerevarende projekter.

Vores kunder ser freelance foto- og videografer som et solidt alternativ til at hyre en inhouse. Det kan enten være fordi, de ikke har ressourcerne eller ønsker at bruge ressourcerne til at ansætte en fotograf fuldtid. Det kan også være, fordi man ønsker at bevare et specialiseret fokus i sin virksomhed og derfor hyre freelancere ind med spidskompetencer inden for for eksempel videoproduktion.

Hos VisuTask har vi på vores platform samlet nogle af de dygtigste freelance foto- og videomænd i Danmark, og dermed gjort det nemt for dig at finde, sammenligne og hyre freelance fotografer. Tjek det ud lige her:

Hvordan bliver man freelance fotograf? Og er det ikke svært at få kunder?

Det er meget nemt at blive freelance fotograf. Man skal egentligt blot selv have udstyret til at skyde og redigere billederne og videoerne, men derudover er indgangsbarriererne for nye freelance fotografer næsten ikke til stede. 

Af den grund er der også ekstremt mange om buddet, når virksomheder efterspørger hjælp til at få løst en visuel opgave, om det er billeder eller videoer. Det kan derfor være ekstremt svært at markedsføre og sælge sig selv for professionelle virksomheder, der måske bliver kontaktet ugentligt af fotografer. Det er derfor svært at blive en succesfuld freelancefotograf. 

Det hjælper vi med hos VisuTask. Vi klarer alt salg og marketing for freelance foto- og videografer. Det gør vi ved at forbinde virksomheder med foto- og videografer gennem vores platform.

Skabe og forme sin egen karriere

Man har mulighed for selv at skabe sin karriere. Ønsker du eksempelvis at blive professionel fotograf med egen “rigtig” virksomhed? Så kan det være en klog idé at starte ud som freelance fotograf. Stille og rolig, i takt med at du får flere kunder, så får du opbygget et navn og kendskab omkring dig selv og dine kompetencer, der kan være afsættet til, at man kan lave af at være selvstændig freelance fotograf i fremtiden.

Ønsker du at finde eller blive freelance fotograf?

Har du spørgsmål omkring det at hyre eller blive en freelance fotograf?

Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål alle ugens dage!

Mathias fra VisuTask

Kontakt Mathias og få personlig hjælp!

Mobil: (+45) 50 55 87 53

Mail: mathias@visutask.dk