Portrætfoto

Portrætfotos er en klassisk måde at tage billeder på. Læs med og find ud af hvad en portrætfotograf koster, få gode tips og find en portrætfotograf til dig, din familie og/eller virksomhed.

Hvad er et portrætfoto?

Et portrætbillede er typisk et billede, hvor man kigger ind i kameraet og er “tæt på”. Det kan være et billede af sig selv, sin familie eller måske portrætbilleder til virksomheden. Et portrætfoto har ofte det formål, at det skal vise lidt, hvem vi er som mennesker og samtidig føle, at det her foto giver anledning til refleksion. 

Et portrætfoto er også en god måde at vise et genkendeligt billede af sig selv. Det kunne bl.a. være til CV’et eller ansøgningen, hvor man gerne skal fremstå professionel. 

Mathias fra VisuTask

Hvordan får man taget et godt portrætfoto?

På trods af, at det er en af de mest traditionelle måder er tage billeder er personer på, så er det ikke altid lige nemt at få taget et godt portrætfoto.

Vi har i denne guide samlet 8 tips til et professionelt portrætbillede, der er den idéelle guide til virksomheder, der skal have bruge nye portrætfotos.

I bund og grund handler det om at få vist din personlighed og udtryk gennem portrætbillederne. Det hjælper vi med hos VisuTask. Vi har dygtige portrætfotografer, der er specialister i at skyde portrætfotos.

Vi er specialister i visuelt indhold

Hvad koster et portrætfoto og en portrætfotograf?

Prisen for et portrætfoto kan variere meget alt efter hvilket bureau, virksomhed eller freelance portrætfotograf man vælger. Nogen tager en timepris på f.eks. 500 kr. i timen som standard for at hyre en portrætfotograf. Derudover kommer prisen for et enkelt portrætfoto. Prisen pr. portrætfoto kan ligge på alt mellem 100 og 1500 kr. Det varierer også meget.

Hos VisuTask har vi sparet alle mellemled og kan billigt tilbyde dig hjælp til portrætfotos til både private og virksomheder. 

Kontakt os nedenfor og hyr en portrætfotograf til at få skudt kvalitets portrætbilleder af dig, din familie, venner og/eller kollegaer.

FAQ

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål omkring fotografer her

En portræt-fotograf tager billeder, hvor et eller flere elementer er i fokus. Som regel kunne det være nærbilleder, som skal kunne bruges i forskellige sammenhænge. Det kan være et billede af sig selv, sin familie eller måske portrætbilleder til virksomheden. Et portrætfoto har ofte det formål, at det skal vise lidt, hvem vi er som mennesker og samtidig føle, at det her foto giver anledning til refleksion. 

Prisen på en portræt-fotograf kan være meget forskelligt. Som freelance fotograf fastlægger man selv prisen efter sine kompetencer og opgavens omfang. Og prisen går som regel kun til fotografen selv.  Hvis du derimod booker et bureau til at hjælpe dig, vil prisen som ofte blive i en højere prisklasse. Dette skyldes, at der formentlig er flere omkostninger til f.eks. projektledere og andet. 

Det er svært at finde den rigtige til sin opgave – hvor skal man starte og hvilke kompetencer skal man besidde? Det er altid en god idé at spørge efter et portfolio som fotografen har. På denne måde kan man spore sig ind på, om fotografen har kompetencerne og stilen, man ønsker til billederne. Derudover kan det også være en god idé at mødes inden selve produktionen bliver sat i gang, fordi det faktisk er ret vigtigt at være tryg ved hinanden. På denne måde er det også nemmere, at kunne tale om det ønskede færdige produkt. 

En professionel fotograf kan stort set hjælpe dig med med alle de opgaver, du ønsker. En dygtig fotograf kan hjælpe dig med at se muligheder og tænke kreative ideér. Og hvis der er noget fotografen ikke mener, der er muligt at udføre, kan vedkommende helt sikkert finde et bedre alternativ til dit ønske. 

VisuTask kan hjælpe dig med at finde en foto-eller videograf ud fra dine ønsker, behov og krav. Derudover kan du nemt finde en freelance foto/videograf gennem vores platform og oprette en opgave, du ønsker klaret. Herefter vil du modtage et tilbud eller flere fra vores tilknyttede freelancere, som gerne vil hjælpe dig med opgaven. Vores freelancere byder ind med en pris og hvilke kompetencer, de har. Herefter kan du skrive med de(n) freelancer(e), der ønsker at klare opgaven og forventningsafstemme, de ønsker, du har til opgaven. 

Nemmere bliver det ikke at få produceret skarpt indhold til dig eller din virksomhed.

Du opretter dig på vores platform øverst på siden, hvor der står “opret”. Herefter kan du oprette en opgave, udforske freelancere og søge efter pakkeløsninger. Vores tilknyttede freelancere vil hurtig og nemt tage kontakt til dig via chatfunktionen på platformen, hvis du lægger en opgave i udbud. I chatfunktionen kan man skrive om den pågældende opgave(r) og eventuelt stille spørgsmål til freelanceren. 

Når du har fundet den rette til din opgave, bliver opgaven lagt ud som et igangværende projekt, så du altid kan finde det. Når foto/videografen har produceret det ønskede materiale, bliver det frigivet til dig på platformen, hvorfra du både downloader og betaler det. Vi har altså samlet det hele ét sted, nemmere bliver det ikke! 

Videoviden i verdensklasse. Hver uge

.

55+ dygtige foto- & videografer

Hjulpet over 35 virksomheder

Mathias fra VisuTask

Ønsker du hjælp til at få skudt portrætfotos eller at blive portrætfotograf selv?

VisuTask er Danmarks førende platform inden for foto og video.

Vi har hjulpet mange virksomheder og privatpersoner med at få produceret højkvalitetsbilleder og -videoer.

Find ud af, om vi også kan finde det rette match for dig, lige her.